Lebeau19 BV

De unieke smaak van Sanfilippo ansjovis

HomeBlogDe unieke smaak van Sanfilippo ansjovis

De unieke smaak van Sanfilippo ansjovis

Een culinaire verhaal bij hotel Lebeau19

In de culinaire wereld zijn er juweeltjes die je smaakpapillen prikkelen en je meenemen op een onvergetelijke reis van smaak. De Sanfilippo ansjovis is zo'n zeldzaam product, verkrijgbaar bij Hotel Lebeau19. We nemen je mee in het verhaal achter deze verrukkelijke delicatesse en laten je ontdekken waarom ze de harten van vele fijnproevers over de hele wereld veroveren.

 

De erfenis van Sanfilippo

Sanfilippo, een pittoresk vissersdorp aan de kust van Italië, heeft eeuwenlang een nauwe band met de zee gehad. Generaties vissers hebben met passie en vakmanschap de overvloedige ansjovis gevangen die in de wateren zwemt. De traditie van ansjovisvangst is van generatie op generatie doorgegeven, waarbij de kennis en technieken voor het bereiden en bewaren van deze zeevrucht van onschatbare waarde zijn.

 

Het verhaal van hotel Lebeau19

Hotel Lebeau19, gelegen op een steenworp afstand van het strand van Knokke, heeft een reputatie opgebouwd als een culinaire schatkamer voor fijnproevers. Hier komt het verhaal van Sanfilippo ansjovis tot leven. De mede-eigenaar van het hotel Karel Coudhyser samen met Yves Allinckx van Heritage 50 hebben een nauwe band opgebouwd met de leverancier van Sanfilippo en zijn uiteindelijk exclusief verdeler voor de producten geworden in België om klanten en andere fijnproevers te laten genieten van de allerbeste ansjovis die met toewijding wordt bereid.

 

Het delicate bereidingsproces

Het geheim van de unieke smaak van Sanfilippo ansjovis ligt in het zorgvuldige bereidingsproces. De ansjovis wordt met de hand gevangen, grondig gereinigd en voorzichtig gezouten. Na een delicaat zoutingsproces worden ze traditioneel gerijpt in houten vaten, waardoor hun smaak intenser en complexer wordt. Het resultaat is een ansjovis die de essentie van de zee in elke hap vangt.

 

De smaakbeleving

De Sanfilippo ansjovis die bij Hotel Lebeau wordt aangeboden, is niet zomaar een vis, maar een culinair kunstwerk. De textuur is zijdezacht, terwijl de smaak een perfecte balans biedt tussen zout, umami en een vleugje zoetheid. Hij smelt op je tong en laat een blijvende indruk achter die je niet snel zult vergeten.

 

Sanfilippo ansjovis, vertelt een verhaal van traditie, passie en culinair vakmanschap. Het is een eerbetoon aan de zee, aan degenen die deze ansjovis met zorg bereiden, en aan de fijnproevers die de kans krijgen om van deze heerlijke delicatesse te genieten. Of je nu een doorgewinterde visliefhebber bent of op zoek bent naar een smaakvolle ontdekking, de Sanfilippo ansjovis zal je zeker betoveren en je laten terugverlangen naar de diepten van de zee. Kom zeker eens langs om te proeven!

Lebeau19 BV